O nas
Pekrol to nie tylko producent wędlin i wyrobów mięsnych, to tradycja doskonałego smaku i niezawodnej jakości

Pekrol – tradycja i smak od 1996 roku
Od 1996 roku Pekrol jest uznanym producent mięsa, wyrobów mięsnych i wędlin. Wszystkie produkty oferowane naszym klientom wytwarzane są zgodnie z najlepszymi praktykami masarskimi według tradycyjnych receptur, wyłącznie z mięsa pochodzącego ze sprawdzonych hodowli oraz ze starannie dobranymi przyprawami.
Od prawie 30 lat nasze produkty cieszą podniebienia mieszkańców powiatu karkonoskiego a nawet całego województwa dolnośląskiego. Stawiamy na jakość, razem z klientami i pracownikami budujemy wspólny sukces.
Historia zakładu
1996 rok
Zakup zakładu w Siedlęcinie i rozpoczęcie przygotowań do uruchomienia produkcji.
1997 rok
Oficjalne uruchomienie ubojni i rozpoczęcie działalności pod marką Pekrol.
Lata 1998/1999
Przebudowa wędzarni i modernizacja całej masarni, wdrożenie nowoczesnego procesu technologicznego.
Lata 2003/2004
Budowa i uruchomienie ubojni wołowej.
Lata 2005/2006
Dostosowanie ubojni trzody chlewnej do wymogów Unii Europejskiej oraz uzyskanie certyfikatu UE, pozwalającego na sprzedaż wyrobów na rynku wspólnotowym.
Lata 2000–2020
Dalszy rozwój zakładu, unowocześnianie parku maszynowego, poszerzanie oferty i budowanie renomy „wędlin z Siedlęcina”.
2024 rok
Firma początkowo działała jako spółka jawna, następnie jako Pekrol Sp. z o.o. Masarnia Siedlęcin.
Smak, do którego chce się wracać
Dla naszych klientów codziennie dbamy o tradycyjny smak i świeżość naszych produktów.
Nasze aromatyczne kiełbasy, pasztety, wędzonki o unikalnym połączeniu smaków podbijają podniebienia konsumentów i zostają w pamięci na długo.


Zaufani dostawcy, lojalni klienci
Wokół naszej firmy wyrosła silna lojalna społeczność naszych klientów jak i stałych, sprawdzonych dostawców. Każdy z naszych pracowników dba o utrzymanie wysokiej jakości produktów, jak i niezmienny smak wyrobów gotowych.
Utrzymujemy ścisłe i długotrwałe relacje z hodowcami bydła, trzody chlewnej, zapewniając nie tylko ich stałą dostępność, ale również najwyższą jakość mięsa.